Best Guacamole ever with Sweet Potato Crisps

English below/
OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with c2 preset
Een tijdje geleden mocht ik mijn allereerste stukje schrijven voor Milou van healthinut.com.  Het originele stuk is Hier terug te vinden.
Ik maakte voor deze gelegenheid één van mijn favoriete snacks, namelijk – je bent waarschijnlijk niet erg verrast aangezien je de titel en de foto al hebt gezien maar ik moet de spanning toch een beetje opbouwen – guacamole met zoete aardappelchips. Ik maakte ze voor m’n oude huis in Leiden en zelfs degenen die koriander naar zeep vinden smaken (want ze hebben een gen boehoe) moesten toegeven dat ze het lekker vonden. Maak je guacamole voortaan altijd op deze manier en de zon zal immer schijnen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with c1 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with c2 preset
Ingrediënten
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • ½ rode ui
  • 1 rode peper
  • Handje koriander
  • Pitten van ½ granaatappel
  • Snufje zout
  • 1 grote of 2 kleine zoete aardappelen
  • Olijfolie
Bereiding
  1. Snijd met een mes of met een mandoline dunne plakjes van de zoete aardappel. Besprenkel deze met olijfolie en leg ze op een rooster in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 25-30 minuten. Laat ze afkoelen en strooi er wat zout over.
  2. Ontpit en schil de avocado’s en prak ze met een vork. Meng het sap van de limoen erdoorheen. Snipper de halve rode ui, en snijd ook de rode peper in kleine stukjes. Roer deze door het mengsel. Snijd ook de koriander fijn en meng deze met de granaatappelpitjes erdoorheen. Breng op smaak met zout.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with c2 preset

________________________________________________

English

Ingredients

  • 2 avocados
  • 1 lime
  • ½ red onion
  • 1 red pepper
  • A bunch of coriander
  • Kernels  of ½ pomegranate
  • Pinch of salt
  • 1 large or 2 small sweet potatoes
  • Olive oil

Preparation

Cut thin slices of the sweet potato using a knife or a mandoline. Drizzle with olive oil and place on a rack in a preheated oven at 180 degrees for 25-30 minutes. Let cool and sprinkle with salt.
Remove the pit and peel from the avocados and mash them with a fork. Mix the juice of the lime through. Chop half a red onion, and also cut the red pepper into small pieces. Stir this through the mixture. Cut the coriander and mix it as well. Stir the pomegranate seeds through. Season with salt.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie