De ultieme poké bowl

English below/

Processed with VSCO with c9 preset

Wat? Pokeball? Nee, een poké bowl dus. Het komt uit hawaï maar het smaakt als je het mij vraagt vooral naar sushi en het is dus da best. Je kan het maken met ongeveer alles wat je wil, maar als je even geen idee hebt wat je wil is dit zeker een goede optie! Er staan duizenden Pokérecepten op het internet maar een kleine variatie mijnerzijds is dat ik  wat limoen en zout door de rijst doe want anders is het maar zo’n smakeloze bende.

Verder ben ik bezig in een stukje hoogstaande voedeslliteratuur: Het krasse breindieet van Preston Estep. Het gaat erover wat je nou het best kan eten om later niet dement te worden. Gecorrigeerd voor het hoge aantal ouderen in Nederland, de VS en andere westerse landen, hebben we in deze landen namelijk ook het hoogste percentage dementie.

Je vertellen wat je precies moet doen om niet dement te worden laat ik verder aan deze man over, maar met deze poké bowl zit je zeker goed. Deze man zegt namelijk dat we vooral zo weinig mogelijk ijzer moeten eten (dus geen rood vlees), en jawel, zo veel mogelijk geraffineerde koolhydraten, dus NIET volkoren. Nou, dan ben je met deze bak aan het goede adres.

Processed with VSCO with h1 preset

Processed with VSCO with c6 preset

 

Voor 2 personen (maar met z’n drieën lukt het waarschijnlijk ook wel)

Ingrediënten

  • 140g witte rijst
  • Edamame
  • Zeewiersalade
  • Tomberries (te vinden bij Albert Heijn)
  • 1 avocado in blokjes
  • 1/4 komkommer jullienne gesneden
  • 1 bosui
  • 1 groot stuk zalmfilet, vers
  • 6 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 2 el sesamolie
  • 2 el honing
  • 1 el verse gember
  • 1 klein stukje knoflook
  • Handje geroosterde sesamzaadjes
  • Mayonaise
  • Siracha saus

 

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen en knijp er een limoen in uit en voeg een snufje zout toe.

Snijd de zalm in kleine blokjes en laat een paar minuten marineren met de sojasaus, sesamolie, rijstzijn, gember, knoflook, bosui en honing.

Drapeer alle andere ingrediënten, met de zalm, zo’n beetje over de rijst heen. Trek wat lijntjes mayonaise en wat lijntjes sirachasaus eroverheen. Strooi als laatste de sesamzaadjes eroverheen. Helemaal top!

______________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

English

For 2-3 persons

Ingredients

  • 140g white rice
  • Edamame
  • Seaweed salad
  • Tomberries (found at Albert Heijn)
  • 1 avocado diced
  • 1/4 cucumber sliced Jullienne
  • 1 spring onion
  • 1 large piece of salmon, fresh
  • 6 tbsp soy sauce
  • 3 tablespoons rice vinegar
  • 2 tbsp sesame oil
  • 2 tbsp honey
  • 1 tbsp fresh ginger
  • 1 small piece of garlic
  • Handful of toasted sesame seeds
  • Mayonnaise
  • Siracha sauce

Preparation

Cook the rice according to the directions, squeeze a lime over it and add a pinch of salt.

Cut the salmon into small cubes and leave for a few minutes to marinate with soy sauce, sesame oil, rice, ginger, garlic, spring onion and honey.

Drape all the other ingredients, together with the salmon, on top of the rice. Draw some lines with mayonaise and some lines sirachasaus over it. At last sprinkle the sesame seeds over it. That’s allProcessed with VSCO with c9 preset

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s