Grilled fennel salad

on

English recipe below/

Als je mijn vorige twee posts hebt gelezen dan weet je dat deze salade het derde onderdeel was van mijn kerst hoofdgerecht, en snap je waarom er pompoen op de foto’s staat en vergeef je me hopelijk dat de kwaliteit van al deze foto’s niet is om over naar huis te schrijven.

Als je mijn vorige twee posts niet hebt gelezen, dit is een salade die het op elk dinertje waar je nog een verfrissende side dish nodig hebt goed doet. HMU voor salades trouwens I love salades. Salades zijn mijn lievelingseten en echt nooit saai als je zelf niet saai bent.

Eet hem naast een pasta, naast een hamburger of naast een gevulde pompoen bijvoorbeeld met kerst!!!!!

Ingrediënten: (6-8 personen)

  • 150 g rucola
  • 350g groene asperge
  • 2 venkels
  • 1 avocado
  • 1 granaatappel
  • 200 g parmezaanse kaas
  • 4 Eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de venkel in plakjes en halveer de asperges. Besprenkel ze met olijfolie, zout, en de venkelzaadjes en rooster voor 40 minuten op 160 graden. Snijd ook de avocado in plakken. Meng de avocado en de gegrilde groenten daarna door de rucola en maak aan met meer olijfolie en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de parmezaanse kaas en de granaatappelpitjes.


English:

Ingredients: serves 6-8

  • 150 g of arugula
  • 350g green asparagus
  • 2 fennels
  • 1 avocado
  • 1 pomegranate
  • 200 g of Parmesan cheese
  • 4 tablespoons red wine vinegar
  • 1 tablespoon fennel seeds
  • Olive oil
  • Salt and pepper to taste

Preparation:

Slice the fennel and halve the asparagus. Drizzle with olive oil, salt, and the fennel seeds and roast for 40 minutes at 160 degrees. Also slice the avocado. Mix the avocado and the grilled vegetables through the arugula and mix with more olive oil and red wine vinegar. Season with salt and pepper. Top with parmesan cheese and pomegranate seeds.

Plaats een reactie