Herfst havermout

Terug van weggeweest met deze blog, mede mogelijk gemaakt door wat externe motiverende factoren (ik ben binnenkort voor de tweede keer terug te vinden in arts en auto met wat lekkers) en de zin om weer eens een hobby te hebben. Ik ben ook geen 25 meer dus ik zal mezelf en jullie niet meer vermoeien met lange verhalen etc.

Toch een klein verhaaltje. Dit is geen bijzonder uitgedacht recept maar gewoon wat fruit bij havermout gegooid. Ik heb ook in het echt geen hoeveelheden afgewogen en alles is een inschatting, dus wees zo vrij om naar eigen inzicht meer of minder of iets totaal anders van het een of ander te gebruiken. Deze disclaimer geldt vanaf nu voor alles wat er hier (misschien) nog komt.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 0,5 cup havermout
  • 1 dobbelsteentje roomboter
  • 400 ml melk naar keuze
  • 1 banaan
  • 1 kaki
  • 1 handvol blauwe bessen
  • 1 dadel
  • 2 tl pumpkin spice (of koek en speculaas kruiden)
  • Snufje zout
  • 1 el vanille extract 
  • 2 el notenpasta (pistache)
  • Honing 

Maken

Verhit een pan, en laat de roomboter smelten. Bak dan eerst kort de pumpkin kruiden aan, en voeg dan de havermout toe met een snufje zout. Laat alles kort bakken. Gooi een banaan erin en prak deze door de havermout heen, en voeg dan de melk toe. Laat koken tot alles is ingedikt, en doe op het laatst de vanille erdoorheen.

Snijd de kaki en de dadel. Verdeel de havermout over twee bakjes en verdeel dan het fruit erover en de notenpasta. Top af met honing.

Plaats een reactie