Asian salad of fennel, cabbage, salmon and green apple

English below/

Processed with VSCO with a2 preset

Dit recept is er eentje die ik al tientallen keren gemaakt heb, op hele mooie en ook stomme momenten, waar heel veel herinneringen aan kleven en die helemaal geperfectioneerd is. Naast de explosie van alle smaken zit er ook vooral heel erg veel liefde in. Als ik ooit een kookboek uitbreng wordt dit de centerfold.

Processed with VSCO with a2 preset

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • Zo veel mogelijk zalm, zoiets als te veel zalm bestaat niet.
  • 300 gram spitskool
  • 1/2 golden delicious appel
  • 1 venkel
  • 2 handjes cashewnoten
  • 1/2 komkommer
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje basilicum
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 4 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

Maak eerst de dressing. Crush het knoflookteentje en snijd het in zo klein mogelijke stukjes. Knijp hieroverheen twee limoenen uit. Dit alles wel in een bakje dat snap je. Doe de chilipoeder, de vissaus, de sojasaus en de honing hierbij. Meng alles goed door elkaar en laat even staan.

Snijd de spitskool, de venkel en de puntpaprika in smalle reepjes. Snijd de komkommer in plakjes. Meng de dressing vast door dit geheel. Snijd de appel ook in kleine reepjes. Snijd ringetjes van de bosui. Snijd de basilicum en de koriander fijn en gooi dit allemaal door elkaar, behalve een klein restje van de kruiden ter garnering.

Hak de cashewnoten fijn en rooster deze op een laag vuur. Verhit in een andere pan olie en bak daar de zalm drie minuten aan de ene kant en twee minuten aan de andere, ongeveer. Het is belangrijk dat de zalm nog steeds zeer roze is van binnen, dat is de sleutel tot succes.

Schep de salade op een bord, leg de zalm eroverheen en strooi de cashewnootjes er ook over. Leg nog een beetje sierlijk wat koriander en basilicum neer en je zal weldra een gezond en gelukkig mens zijn.

Processed with VSCO with c6 preset

_________________________________________________________________

ingredients (serves 2 -3)

  • As many salmon as you can lay your hands on. There’s no such thing as too much salmon.
  • 300 grams of cabbage
  • 1/2 golden delicious apple
  • 1 fennel
  • 2 hands of cashews
  • 1/2 cucumber
  • 1 bunch coriander
  • 1 bunch basil
  • 1 sweet pointed peppers
  • 1 spring onion
  • 1 clove garlic
  • 2 limes
  • 1 tablespoon chili powder
  • 4 tablespoons fish sauce
  • 2 tablespoons soy sauce
  • 1 tablespoon honey

Preparation

First make the dressing. Crush the garlic clove and cut it into tiny pieces. Squeeze to limes on top of the garlic. All of this happens in a bowl obviously. Add the chili powder, fish sauce, soy sauce and honey. Mix together and let it stand.

Slice the cabbage, fennel and bell pepper into thin strips. Cut the cucumber into slices. Mix the dressing trough this. Cut the apple in small strips. Cut rings of the spring onion. Chop the basil and coriander and toss it all together, except for a small remnant of the herbs for garnish.

Chop the cashews and finely roast it on low heat. Heat some oil in a different pan and bake the salmon three minutes on one side and two minutes on the other, approximately. It is important that the salmon is still very pink inside, which is the key to success.

Spoon the salad on a plate, place the salmon over it and sprinkle with cashew nuts. Put a little coriander and basil on top and you’re about to becom a healthy and happy person.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie