Licor 43 Pecan Pavlova

on

English below/

Dit recept is de eerste uit de serie van drie die zal volgen, met het onderwerp Licor 43. Of eigenlijk, de tweede waarschijnlijk want hoewel ik deze eerst heb gemaakt, en als eerste nu opschrijf, kan de OCD natuurlijk geen twee drankrecepten achter elkaar aan. Staat niet mooi op De Gram ook. Maar Instagram is fake beste mensen vergeet dat nooit!!!

Nou deze pavlova maakte ik naast als verplicht toetje voor mijn Liquor 43 en bloginsiders parterschap, tevens voor mijn verjaardag! Iedereen was o zo blij en in een mum van tijd was de hele pavlova verslonden. Ik stond Paf! (vlova). (haha).

Nou dan maar weer bruggetje naar het eigenlijke recept: hier is ‘ie dan beste mensen!

Ingrediënten:

  • Eiwit van 6 eieren
  • 200g + 200g + 1 eetlepel suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 snufjes zout
  • 1 el maizena
  • 1 tl azijn
  • 150 ml + 100 ml slagroom
  • Klontje roomboter
  • 2 el Licor 43 (bv. koffie editie)
  • Handje pecannoten
  • 1 el citroensap

Bereiding: 

Klop het eiwit samen met een snufje zout op in een vetvrije kom, tot er wat pieken ontstaan. Voeg dan 200g suiker toe, en blijf opkloppen tot de pieken zo stijf zijn dat je de kom om zou kunnen keren zonder dat de inhoud eruit valt. Spatel op het laatst de maizena, de azijn en het vanille extract erdoorheen.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier, en vorm het eiwitmengsel in een soort berg. Zet het in de oven, bak het 30 minuten op 150 graden, draai de temperatuur dan terug naar 135 graden, en bak nog 45 minuten. Laat dan nog een uur in de oven staan om af te koelen.

Maak karamelsaus: verhit 200g suiker met het citroensap in een steelpan, en laat karameliseren. Haal wanneer het geheel bruin is van het vuur, voeg het klontje boter toe,100 ml slagroom en een snufje zout. Laat afkoelen.

Klop als laatste de rest van de slagroom op, met 1 eetlepel suiker en de Licor 43 erdoorheen. Presenteer de Pavlova op een plaat, schep slagroom op de bovenkant, en giet daar de karamelsaus overheen. Sprenkel als laatste de pecannoten eroverheen. 


Ingredients:

  • Egg whites from 6 eggs
  • 200g + 200g + 1 tablespoon sugar
  • 1 tsp vanilla extract
  • 2 pinches of salt
  • 1 tbsp cornflour
  • 1 tsp vinegar
  • 150 ml + 100 ml whipped cream
  • Lump of butter
  • 2 tbsp Licor 43 (eg coffee edition)
  • Hand of pecans
  • 1 tbsp lemon juice

Preparation:
Beat the egg whites together with a pinch of salt in a fat-free bowl, until some peaks occur. Then add 200 g of sugar, and keep beating until the peaks are so stiff that you could turn the bowl without the content falling out. Scoop the cornflour, vinegar and vanilla trough.

Preheat the oven to 150 degrees. Cover a baking sheet with baking paper, and shape the protein mixture into the shape of a mountain. Put it in the oven, bake it for 30 minutes at 150 degrees, then turn the temperature back to 135 degrees, and bake for another 45 minutes. Leave in the oven for another hour to cool.

Make caramel sauce: heat 200 g of sugar with the lemon juice in a saucepan, and let it caramelize. Remove from the heat when it is completely brown, add the knob of butter, 100 ml whipped cream and a pinch of salt. Let cool.

Just before presenting, beat the rest of the whipped cream, with 1 tablespoon sugar and the Licor 43 through. Present the Pavlova on a plate, scoop whipped cream on top, and pour over the caramel sauce. Finally sprinkle the pecans over it.

Plaats een reactie