Banoffee peanutbutter cheesecake

on

English below/

Processed with VSCO with c6 preset

En een stroopwafelbodem. Dat paste niet meer in de titel, maar lijkt me behoorlijk relevant.

Processed with VSCO with c6 preset

Waar hier in Nederland de eerste barbecue sessies al achter de kiezen zijn, het terassenseizoen lang en breed geopend is, en de lammetjes al bijna in puberteit door de weides huppelen, ga ik morgen nog eens op zoek naar de sneeuw om lekker te gaan skiën!

Toen ik twee maanden geleden in Amsterdam op zoek was naar bikini’s en zomerkleding, terwijl het hier ongeveer -10 graden was, en de winkels vol hingen met warme wintertruien. Denk je dat ik toen een bikini heb gevonden? Ik denk het niet.

Een scheller contrast met deze tragedie kon niet bestaan toen me vandaag preceis het tegenovergestelde ontviel. Ongeveer 3 uur lang heb rondgelopen, op zoek naar warme handschoenen, waarbij ik ongeveer in elke winkel keihard in mijn gezicht werd uitgelachen. “Ha ha nee die hebben we al lang niet meer”. Very fucking funny INDERDAAD.

Processed with VSCO with c6 preset

Maar dit maal was het geluk wel degelijk aan mijn zeide, toen ik bij de Episode echte M3 handschoenen vond (ik weet niet of dat een merk is maar het staat altijd op die koptelefoons die echt sick goed zijn) voor een tenner. Supergeïsoleerd en ook best wel awesome. En met redelijk veel bacillen. Gelukkig heb ik alle ziektes van dit seizoen al allemaal gespaard en dit assortiment ruim gedekt met B-geheugencellen. Als je hier verder nog vragen over hebt, kom dan over twee weken bij me terug want dan begint mijn semi-arts stage interne geneeskunde, en dan kan ik je dit haarfijn uitleggen. Althans, dat is dan de bedoeling.

We dwalen af: dit is een banoffee cheesecake met pindakaas en stroopwafelbodem. Dat behoeft mijns inziens geen verdere toelichting.

Processed with VSCO with c6 preset

 

Ingrediënten: (voor een taart van 24 cm diameter)

  • 1,5 banaan
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 4 stroopwafels
  • 6 grote lepels vloeibare pindakaas
  • 400g monchou
  • 100g kristalsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 50g gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 240g kwark
  • 150ml slagroom
  • 25g poedersuiker

 

Bereiding:

Maak eerst de karamel door het blik gecondenseerde melk 3 uur te verhitten in een pan kokend water.

Vermaal de stroopwafels in een keukenmachine of met een staafmixer, samen met de gesmolten boter. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier. Spreid hier overheen de koekkruimels uit, en bak deze voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat even afkoelen.

Meng in een kom de monchou, eieren, kwark, zout en suiker door elkaar. Bouw dan de taart op. Strijk de helft van de dulche de leche over de stroopwafelbodem. Schenk hierover 1/3 van het cheesecakemengsel. Schep hier twee lepels pindakaas op, en roer met een stokje of de punt van een mes alles door elkaar, zodat het “gemarmerd” wordt. Herhaal dit nog twee keer met de rest van het cheesecakemengsel en de pindakaas.

Bak de cheesecake voor ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, met een braadslee met water eronder. Als je oven daar niet geschikt voor is (zoals de mijne), zet dan ergens in de oven een bakje water neer. De taart is goed wanneer een tandenstoker droog uit de taart komt.

Klop ondertussen de slagroom op samen met de poedersuiker. Wanneer de taart klaar is, bestrijk hem dan met de rest van de dulche de leche. Leg hieroverheen de banaan in plakjes. Leg hierbovenop de slagroom. Bereid je voor op een foodgasm en diabetes.

______________________________________________________

 

Ingredients: (for a 24 cm diameter cake)

  • 1.5 banana
  • 1 can of condensed milk
  • 4 stroopwafels
  • 6 large spoons of liquid peanut butter
  • 400g creamcheese
  • 100g of white sugar
  • 1/2 tl salt
  • 50g melted butter
  • 3 eggs
  • 240g curd cheese
  • 150ml cream
  • 25g of powdered sugar

 

Preparation:

First make the caramel by heating the can of condensed milk for 3 hours in a pan of boiling water.

Grind the stroopwafels in a food processor or with a hand blender, together with the melted butter. Cover the bottom of the baking tin with baking paper. Spread the biscuit crumbs over them and bake them for 10 minutes in a preheated oven at 180 degrees and allow to cool.

Mix in a bowl the creamcheese, eggs, curd cheese, salt and sugar. Then build up the cake. Spread half of the dulche de leche over the stroopwafel base. Pour about 1/3 of the cheesecake mixture. Put two spoons of peanut butter on top, stirring everything a little with a stick or the tip of a knife, so that it is “marbled”. Repeat this twice with the rest of the cheesecake mixture and the peanut butter.

Bake the cheesecake for about 40 minutes in a preheated oven of 180 degrees, with a roasting pan with water underneath. If your oven is not suitable for this (like mine), put a bowl of water somewhere in the oven. The cake is good when a toothpick comes dry out of the cake.

In the meantime, whisk the whipped cream together with the icing sugar. When the cake is ready, brush it with the rest of the dulche de leche. Lay banana slices over it. Put the whipped cream on top. Prepare for a food gasm and diabetes.

Plaats een reactie