Gepofte aubergine met pistache tabouleh

on

English below/

Processed with VSCO with c6 preset

 

Hee hallo ik loop nu mijn coschap bij de psychiatrie en het is ZO LEUK!! Elke dag is er weer een avontuur met spanning en sensatie, waarbij mensen de spannendste complottheorieën hebben, mensen overmeesterd moeten worden door politie met hooliganschilden en honden, en je elke dag sneaky mindgames mag spelen om de patiënten te overtuigen van bepaalde behandelingen die ze eerst niet willen omdat ze denken dat ze vergiftigd worden.

Ik zit op een groot psychiatrie terrein ergens in een bos, en zeg tegen iedereen dat ik op Shutter Island zit, want dat is precies hoe het eruit ziet. Wanneer je een half uur door de natuur hebt gelopen torenen er oude gebouwen voor je uit waar rondom patiënten de tuin staan te harken en de rozen staan te knippen. Om je heen word je begroet door ze, en vragen ze of je lekker hebt geslapen. Heel vriendelijk, ontzettend ontremd.

Processed with VSCO with c6 preset

Zo’n verademing om een keer niet in zo’n steriel streng mechanisch ziekenhuis te zitten. Als je het mij vraagt zijn dát de echte gevangenissen in plaats van dit. Dit is zo’n huiselijke sfeer met woonkamers overal en de geur van verse koffie. Geen witte jassen, waardoor de artsen ook gelijk minder eng en streng zijn. En omdat ze psychiaters zijn, zijn ze allemaal ontzettend empathisch en doen ze AARDIG tegen je. Ja omg echt.

En elke middag wordt er uitgebreid geluncht, met de artsen, aiossen, aniossen en coassistenten. Gewoon een uur lang, niks gehaast en weggepiept worden. En iedereen eet z’n eigen meegebrachte lunchpakketje op, supergezellig.

En ik heb al naam gemaakt voor mezelf met mijn “bijzondere” en “gezonde” lunchbakjes elke middag. Waar de meesten daar boterhammen met pindakaas eten en tosti’s bouwen, buigt iedereen zich elke middag even over mijn bakje om te kijken wat ik nou weer mee heb genomen. Ik voel wel enigszins de druk want ik durf natuurlijk niet steeds met dezelfde pastasalade aan te komen.

Processed with VSCO with c6 preset

Doordat dit allemaal wel de nodige tijd kost, ben ik onlangs fan geworden van iets van Albert Heijn. #nospon. Namelijk de quinoa/bulgur bakjes die al gekookt zijn en je dus alleen maar door de rest van je groentjes heen hoeft te gooien. Precies dit ingrediënt heb ik voor dit recept gebruikt. Verder is het niet heel vernieuwend qua dat tabouleh natuurlijk ouder is dan de weg naar Rome. Maar de gepofte aubergine erbij met tzatziki is zeker een aanradertje! Ik zal je niet langer in spanning laten en gewoon het recept maar geven.

Processed with VSCO with c6 preset

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250g gekookte quinoa-bulgur mix
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 20g peterselie
  • 10g munt (optioneel)
  • 1 aubergine
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Sap van 1 citroen
  • 150g tzatziki
  • Pitjes van 1 granaatappel
  • Handje pistachenootjes

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Halveer de aubergine, bestrijk beide kanten met olijfolie en strooi er wat zout overheen. Leg de twee helften met de bolle kant naar boven op een bakplaat, en braad voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in blokjes. Snipper de ui, en hak de peterselie en munt fijn. Rooster de pistachenootjes in een koekenpan. Meng dit alles door elkaar samen met het citroensap, een eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak.

Leg de tabouleh op een bord en leg een halve gepofte aubergine ernaast. Open de bovenkant en giet er met een lepel wat tzatziki in. Strooi hier granaatappelpitjes overheen. Enjoy your foodgasm!

____________________________________________________

 

 

 

 

 

Ingredients (serves 2):

  • 250g cooked quinoa-bulgur mix
  • 2 tomatoes
  • 1/2 cucumber
  • 1 red onion
  • 20g parsley
  • 10g mint (optional)
  • 1 eggplant
  • Olive oil
  • Pepper and salt
  • 1 lemon juice
  • 150g tzatziki
  • Airils of 1 pomegranate
  • Hand pistachios

 

Preparation

Preheat the oven at 170 degrees. Halve the eggplant, sprinkle both sides with olive oil and sprinkle some salt over it. Place the two halves with the sphere up on a oven tray and fry for 40 minutes in the preheated oven.

Cut the tomatoes and cucumber in cubes. Cut the onion and chop the parsley and mint. Roast the pistachios in a frying pan. Mix all this together with the lemon juice, a tablespoon of olive oil and pepper and salt to taste.

Place the tabouleh on a plate and put a half-puffed eggplant next to it. Open the top and pour with a spoon some tzatziki. Sprinkle pomegranate airils over here. Enjoy your foodgasm!!

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s