Kikkererwten shakshuka

English below
Processed with VSCO with c6 preset
Hee beste mensen, ik was even op vakantie maar geen zorgen hoor ik ben er weer. De afgelopen weken bestond mijn dieet voornamelijk uit pasta met wijn in Italië en aioli met gin tonics in Spanje. Tijd dus om weer ff een fitgirl te worden zodat ik over zes weken weer strak in m’n bikini kan shinen.
Processed with VSCO with c6 preset
Dit receptje wat ik voor Healthinut haar blog schreef gaat zeker weer op het menu staan komende tijd. Dit is een ontbijt ik herhaal ontbijt recept! Heb je al vóór het ochtendgloren die vitaminen, eiwitten en fytonutriënten achter de kiezen. Het kost wel even wat tijd maar ik maak dan meestal 6 porties in één keer en dan kan ik de hele week vooruit. Je hoeft dan alleen nog maar elke ochtend een beetje van de tomatenprut te nemen en daar een ei in te pocheren. En een boterham te roosteren maar dat doe je gewoon on the side. Een klein robbertje bodypump erbij en die sixpack will be right there.
P.s. vind je dit nou een te laffe shakshuka, en denk je goh ik wil nog steeds shakshuka maar meer als diner en met VLEES;  dan is dit nou echt iets voor jou.
Processed with VSCO with c6 preset
Ingrediënten
  • 1 paprika
  • ½ aubergine
  • ½ blik gepelde tomaten
  • Handje cherrytomaatjes
  • 200g kikkererwten uit blik
  • Handje platte peterselie, fijngehakt
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 3 eieren
  • brood naar keuze
Bereiding
Snijd de aubergine en paprika in stukjes, en bak kort in wat olie op hoog vuur. Zet daarna het vuur lager en voeg de gepelde tomaten en de cherrytomaatjes toe. Voeg ook de komijn, chilipoeder, paprikapoeder en zout toe. Laat alles een half uurtje pruttelen. Het geheim van een goed shakshuka ontbijt zit hem in het pruttelen! Geef het tijd! Voeg aan het eind de kikkererwten toe.
Wanneer je het wil eten, neem dan een kleiner pannetje en schep hier ⅓ van alles in. Verhit op laag vuur, maak een kuiltje in het midden en leg daar een ei in. Doe een deksel op het pannetje en laat 5 minuten staan. Serveer met (geroosterd) brood en de peterselie.
____________________________________________________________________
English
Ingredients
  • 1 bell pepper
  • ½ eggplant
  • ½ tin peeled tomatoes
  • Hand cherry tomatoes
  • 200g of chickpeas
  • Handle flat parsley, finely chopped
  • ½ teaspoon of cumin
  • ½ teaspoon of chili powder
  • ½ teaspoon of salt
  • ½ teaspoon of smoked paprika powder
  • 3 eggs
  • Bread of your choice

 

Preparation

Cut the eggplant and pepper into dices, and bake in some oil on high fire. Then lower the fire and add the peeled tomatoes and cherry tomatoes. Also add the cumin, chili powder, pepper powder and salt. Let everything simmer for half an hour. The secret of a good shakshuka is the simmering! Give it time! Add the chickpeas at the end.
When you want to eat it, take a smaller saucepan and take ⅓ of it all. Heat on medium fire, make a hole in the middle of the tomato sauce and place an egg in it. Put a lid on the pan and let it poach for 5 minutes. Serve with (roasted) bread and parsley.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s