Miso-gember dressing + Vietnamese salade

on

English below/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit blogje is eigenlijk een sogje. Want ik maak een presentatie, en eigenlijk over een onderwerp dat mijn twee grootste hobby’s samenvoegt, namelijk: eten en hersenen. Het gaat namelijk over zombies.

Processed with VSCO with c6 preset

Grapje, het gaat over de invloeden van bepaald voedsel op migraine MAARJA er is nergens bewijs voor en nog niks wordt echt begrepen dus dat is een klein beetje een buzzkill. Verder lees ik wel de hele tijd over chocola en wijn en kaas en dat maakt me dan weer hongerig, dus dan ga je maar koken en voor je het weet staat dit juweeltje te prijken op het internet.

 

Deze dressing is wel een kleine levensverbeteraar. Als je nog nooit miso hebt gebruikt in recepten begin daar dan onmiddellijk mee!! Gewoon als miso soep met gepocheerd ei en groenten, of zelfs in koekjes. Je kan het bij elke toko wel krijgen, ff vragen als je Japans een beetje roestig is. En anders hebben ze ook kleine zakjes voor misosoep bij de AH.

Nou eet smakelijk en de groeten.

Processed with VSCO with c6 preset

Processed with VSCO with c6 preset

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de dressing:

  • 1 el gember fijngehakt
  • 1,5 el miso
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 1 el srirachasaus

Voor de salade:

  • 80g quinoa
  • 100g edamame
  • 120g rode kool, gesneden
  • 1 bosui
  • 1 avocado in blokjes
  • 100g garnalen
  • 80g of 1/4 komkommer, in partjes
  • Handje cashewnootjes
  • 20g kiemen
  • Handje koriander

 

Bereiding

Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar, en meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. En meng dan die twee door elkaar. BEM. (misschien eerst nog wel ff de quinoa koken volgens aanwijzingen)

__________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredients (serves 2)

For the dressing:

  • 1 tablespoon ginger, finely grated
  • 1.5 tablespoon miso
  • 2 tablespoons rice vinegar
  • 1 tablespoon sesame oil
  • 1 tablespoon of soy sauce
  • 1 teaspoon of sugar
  • 1 tablespoon sriracha sauce

For the salad:

  • 80g quinoa
  • 100g edamame
  • 120g red cabbage, cut
  • 1 spring onion
  • 1 avocado in cubes
  • 100g shrimps
  • 80g or 1/4 cucumber, sliced
  • handful cashew nuts
  • 20g sprouts
  • handful coriander

Preparation

Mix all the ingredients of the dressing together, and mix all the ingredients for the salad together. And mix the two of those together. BEM. (And maybe cook the quinoa according to directions).

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s