Chocolate chip nicecream sandwiches

on

English below/

Processed with VSCO with c6 preset

Toen ik klein was dacht ik altijd dat ik, het moment dat ik voet buiten de deur zou zetten, zonder grote mensen die iets over me te zeggen hadden, de hele dag snoep zou eten, nooit naar bed zou gaan, en altijd leuke dingen zou gaan doen!

Nou moet ik eerlijk bekennen dat dit inderdaad precies was hoe mijn eerste studentenjaar eruit zag. Maar nu, een geruime tijd later, betrap ik mezelf op het maken van twaalfurige werkdagen, het eten van salades, en genieten van om tien uur in bed liggen.

IS DIT DAN VOLWASSENHEID?

Het is vreselijk. Maar heel soms voel ik me stout en dan neem ik vrij en ontbijt ik met Ben en Jerry’s, lig ik de hele dag in bed met Netflix, en eet ik cornflakes als avondeten.

En dan niet gezonde vezelrijke suikerloze, maar die ongezonde cruesli waar ook chocola in zit. Dan heb ik echt een onwijs stout geheim met mezelf en is m’n inner child weer even blij.

En dan ga ik de volgende dag weer braaf naar m’n coschappen toe en daarna sporten en ben ik weer m’n normale saaie zelf.

Met deze gezonde chocolate chip bananenijs sandwiches kan je lekker stout en gezond doen tegelijk. Je innerchild blij, je inner-saaie zelf blij!

Disclaimer: eerder verschenen op de blog van Healthinut

Processed with VSCO with c6 preset

Processed with VSCO with c6 preset

Ingrediënten (voor 4 sandwiches)
Voor de sandwiches:
  • 120 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl vanille extract
Voor de nicecream:
  • 2 rijpe bevroren bananen
  • 100 gram pure chocola

 

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden. Gooi de rijpe onbevroren bananen in een blender of keukenmachine samen met de havermout, het cacaopoeder, bakpoeder, bakingsoda en vanille extract. Dit is het koekjesbeslag. Maak vier rondjes van gelijke grootte op een bakplaat, en bak de koekjes voor 25 minuten op 180 graden.

Hak 20 gram van de chocola in kleine stukjes. Blend de bevroren bananen tot nicecream, en voeg op het laatste moment de chocola toe.Zet het ijs nog even terug in de vriezer terwijl je de rest van de chocola smelt. Schep een goeie hoeveelheid van het bananenijs tussen twee koekjes, en dip deze voor de helft in de gesmolten chocola.

______________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredients (for 4 sandwiches)

For the sandwiches:

  • 120 gram oatmeal
  • 2 ripe bananas
  • 1 cocoa powder
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tb baking soda
  • 1 tl vanilla extract
  • For the nicecream:
  • 2 ripe frozen bananas
  • 100 grams of pure chocolate

 

Preparation

Preheat your oven to 180 degrees. Sprinkle the ripe frozen bananas into a blender or kitchen machine with the oatmeal, cocoa powder, baking powder, baking soda and vanilla extract. This is the cookie batter. Make 4 rounds of equal size on a baking tray, and bake the cookies for 180 minutes at 25 degrees.

Chop 20 grams of chocolate into small pieces. Blend the frozen bananas to nicecream, and add the chocolate at the end. Put the ice cream back in the freezer while melting the rest of the chocolate. Spoon a good amount of banana icecream between two biscuits and dip one side in the molten chocolate.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s