Wortelrisotto met feta en munt

English/

Processed with VSCO with a2 preset

Dit recept is eigenlijk een kleine update van een van mijn eerste recepten hier ooit geplaatst. Een paar van die oude recepten zijn eerlijk gezegd niet om aan te gluren qua foto’s, dus tijd om de boel hier een beetje aan kant te maken. Het is vega. Het is oranje. Spekjes zouden er eerlijk gezegd ook lekker in zijn maar steeds meer lees ik over dat vlees eigenlijk voor alles niet goed is. Dus dan maar lekker met feta en munt nou smullen jonge.

 

Processed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c6 preset

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150g risotto
  • 500ml wortelsap
  • 500ml gekookt water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 100g feta
  • handje munt
  • 150g peen julienne
  • 2 handen rucola
  • 1 citroen
  • 1 el mosterd
  • Olijfolie

 

Bereiding

Meng de wortel met wat olijfolie, peper en zout, en gril in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 20 minuten, tot het knapperig is.

Verhit olie in een pan, bak de risotto hierin glazig. Voeg de knoflook toe. Voeg dan beetje bij beetje het wortelsap toe tot de risotto alles heeft opgenomen. Gooi dan het bouillonblokje erbij. Blijf hierna aanvullen met gekookt water tot de risotto gaar is en al het water is opgenomen. Misschien heb je meer of minder water nodig.

Voeg aan het eind sap van 1 citroen toe, en wacht tot ook dit geabsorbeerd is.  Roer er een eetlepel mosterd doorheen en de helft van de feta. Serveer de risotto op de rucola en strooi de rest van de feta eroverheen met de munt en gegrilde wortels.

_______________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Ingredients (serves 2)

  • 150g risotto
  • 500ml carrot juice
  • 500ml of boiled water
  • 1 cube vegetable stock
  • 1 clove of garlic
  • 100g feta
  • handful of mint
  • 150g carrots julienne
  • 2 handfuls rocket
  • 1 lemon
  • 1 tbsp mustard
  • Olive oil

Preparation

Mix the julienne carrots with olive oil, salt and pepper, and grill in a preheated oven at 180 degrees for about 20 minutes, until crispy.

Heat the oil in a pan, cook the risotto herein glassy. Add the garlic. Then add little by little carrot juice till the risotto has absorbed everything. Throw the stock inthere. Then keep adding boiled water until the risotto is done and all the water is absorbed. You might need more or less water.

Add at the end of 1 lemon juice, and wait till absorbed. Add a tablespoon of mustard and half the feta. Serve the risotto on the rocket and sprinkle the rest of the feta over it with the mint and grilled carrots.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s