Pistache citroen pesto pasta met pompoen

on

English below/

Processed with VSCO with t2 preset

Deze pesto is dus echt life changing! Ik zal niet zeggen het is makkelijk en snel om te maken, want dat zeggen mensen altijd over pesto en op zich is dat ook wel zo, maar het is toch wel een kleine zwevende rib uit je lijf en je staat achteraf een uur lang je blender af te wassen. Maar ja als je deze pesto ooit hebt gemaakt wil je daarna niet meer echt graag andere pesto eten dus dat is een beetje de andere kant van het verhaal.

Ik heb al wel eens verteld he dat ik vroeger vegetarisch was (m’n moeder zou zeggen: vegetariër!! Je bent toch niet van bloemkool gemaakt!!). Nou toen had ik dus m’n lover ontmoet en die was niet echt geamuseerd dat de liefde van z’n leven zo’n grote tekortkoming had. Dat is er dus ook al snel uitgeslagen (kidding not kidding). Maar dit gerecht trok hem toch over de streep om bij me te blijven! En is een tot op de dag van vandaag veel terugkomend verzoeknummer.

Processed with VSCO with a2 preset

Processed with VSCO with nc preset

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250 gram verse pasta
  • 200g pompoen in blokjes
  • 100g babyboerenkool
  • 45g pistachenootjes
  • 20g grana padano
  • 100 ml olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • Sap en schil van 1/2 citroen
  • 10g basilicum
  • snufje zout

 

Bereiding

Gril de pompoenblokjes in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Meng de pistachenootjes, grana padano, olijfolie, knoflook, citroen en basilicum en maal alles fijn in een blender. Voeg zout naar smaak toe. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Meng de pesto door de pasta, en meng ook de boerenkool hierdoorheen. Strooi de pompoen eroverheen en eet smakelijk

Processed with VSCO with a2 preset

___________________________________________________________

 

Ingredients (for 2 people)

  • 250 grams of fresh pasta
  • 200g pumpkin in cubes
  • 100g baby kale
  • 45g pistachios
  • 20g grana padano
  • 100 ml olive oil
  • 1/2 clove garlic
  • Juice and zest of 1/2 lemon
  • 10g basil
  • pinch of salt

 

Directions

Grill the pumpkin cubes in the oven at 180 degrees for about 30 minutes. Mix the pistachio nuts, grana padano, olive oil, garlic, lemon and basil and grind everything in a blender. Add salt to taste. Cook the pasta according to instructions. Mix the pesto with the pasta and mix the kale as well. Sprinkle with the pumpkin. Enjoy!

 

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s