Pompoenbrood

English below/

Processed with VSCO with k1 preset

Goed nieuws en goed nieuws. Het goede nieuws is dat het alweer bijna lente is! Ik word gezien mijn onchristelijke werktijden nog steeds wakker in het donker (ik schreef per ongeluk dronken?), maar wanneer ik op plek van bestemming arriveer staat het zonnetje al te stralen aan de hemel! Dat is om zeven uur. zeven. uur. ’s ochtends. Ja mensen er mag gehuild worden.

Oja dan het andere goede nieuws; ondanks dit heugelijke nieuws heb ik nog steeds een herfstig recept, maar waarom zou je die niet in de lente maken? Of nu nog even snel nu het winter is chop chop!

P.s. zie voor het originele artikel de site van Healthinut!

Processed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c6 preset

 

Ingrediënten

  • 170g walnoten
  • 150g pompoenpitten
  • 250g havermout
  • 140g gedroogde appel
  • 130g lijnzaad
  • 30g geraspte kokos
  • 400g biologische pompoen
  • 200 ml water
  • 60 ml maple siroop
  • 60 ml olijfolie
  • 2 tl zout
  • 4 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl gember
  • 1 tl kardemom

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak van de pompoen puree door het gaar te koken en te pureren met een staafmixer. Rooster de walnoten en pompoenpitten nog even in een pan. Dan is het een kwestie van alles door elkaar gooien, goed mengen, en in een (ingevette of met bakpapier beklede) bakvorm te doen. Bak voor ongeveer een uur in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Processed with VSCO with c6 preset________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

English recipe

Ingrediënts

  • 170g walnuts
  • 150g pumpkin seeds
  • 250g rolled oats
  • 140g dried apple
  • 130g linseed
  • 30g grated coconut
  • 400g organic pumpkin
  • 200 ml water
  • 60 ml maple syrup
  • 60 ml of olive oil
  • 2 tsp salt
  • 4 tsp cinnamon
  • 1 tsp nutmeg
  • 1 tsp ginger
  • 1 tsp cardamom

 

 

Preparation

Preheat the oven to 180 degrees. Roast or cook the pumpkin and purée with a hand blender. Toast the walnuts and pumpkin seeds in a pan. Then it is a matter of mixing everything, and put the mixture in a (greased or lined with parchment paper) baking tin. Bake for about an hour in the preheated oven to 180 degrees.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s