Fattoush salade met of zonder halloumi

on

English below/

Processed with VSCO with c3 preset

Ik schrijf dit stukje met buikpijn omdat ik net een muffin en een zak borrelnootjes heb opgegeten, en daarvoor nog een broodje kipburger met bacon en avocado en ei – wat een recept op zich waard zou zijn, ware het niet dat ik dat recept zojuist heb gegeven. Maar geen zorgen there’s much more kipburgerrecept waar that came from.

Wat ik hier nou eigenlijk mee wil zeggen: niks. Ik heb het ziek druk met elf tot twaalf urige werkdagen, en het daglicht heb ik al lang niet meer op mijn voedsel zien vallen. Behalve in het weekend, maar dan beperken mijn maaltijden zich dus tot brakvoer en resten. Dus jullie trouwe fans moeten het doen met dit receptje van alweer een half jaar geleden waarschijnlijk. Even tussen ons gezegd denk ik dat de halloumi niet per se erin hoeft, maarja het stond al op de foto dus hij zit nu ook in het recept.

Het is trouwens een middel-oosterse delicatesse.

Oké doei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Processed with VSCO with c3 preset

 

 

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

  • 100g spinazie
  • Handje peterselie
  • 3/4 komkommer
  • 10g munt
  • 2 grote pitabroodjes
  • Olijfolie
  • 10g bieslook
  • 2 tomaten
  • 100 g radijs
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels tahini
  • 1 stuk halloumi (optioneel)

 

Bereiding

Scheur de pitabroodjes in stukken. Verhit lekker veel olijfolie en bak de stukken pitabrood hierin tot ze goudbruin en knapperig zijn.  Snij dan eigenlijk alles verder fijn en gooi het door elkaar. De citroen en de tahini meng je door elkaar samen met wat zout en peper. Dat is dan je dressing en je mengt alles door elkaar en je hebt je godenmaal. Dan hebben we natuurlijk nog de halloumi. Die kan je nog even bakken tot goudbruin. Maar gebruik dan of hele lekkere van de turk, of laat het achterwege.

 

 

 

______________________________________________________

English

 

Ingredients:

  • 100g spinach
  • Bunch of parsley
  • 3/4 cucumber
  • 10g fresh mint
  • 2 big pita breads
  • Olive oil
  • 10g chives
  • 2 tomatoes
  • 100 g radish
  • 1 lemon
  • 2 tablespoons tahini
  • 1 piece of halloumi

 

Preparation

Tear the pita bread into pieces. Heat lots of olive oil and fry the pieces of pita bread herein until golden brown and crisp. Then basically cut everything and toss it together. The lemon and tahini you mix with salt and pepper. That’s your dressing and you mix everything together and you have your meal of gods. Then of course there’s the halloumi. You can just bake pieces until golden brown. But either use real good quality, or just leave it out.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s