Clementine poppyseed cake

English below/

Processed with VSCO with c3 preset

Deze titel moet wel in het Engels want clementine vind ik zo’n mooi woord en poppyseed klinkt toch duizend keer schattiger dan maanzaad? Maar clementine is eigenlijk wat anders dan mandarijn, maar hé mij maakt het eigenlijk niet uit welke van de twee je gebruikt. Deze cake maakte ik best lang geleden ter ere van niets. Of eigenlijk is het een tulband. Verder weet ik niet wat ik erover moet vertellen. Trouwens, volg m’n spotify afspeellijst Lieflings, dit is m’n lijst met lekkere nummers en ik kan het iedereen aanbevelen. Om te luisteren tijdens het cake bakken.

Processed with VSCO with c7 presetProcessed with VSCO with c3 preset

 

Ingrediënten

Voor de cake

  • 300g bloem
  • 160g boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 theelepels zout
  • 6 el maanzaad
  • 330g suiker
  • 3 mandarijnen
  • 1/2 citroen
  • 250g zure room
  • 100 ml olijfolie

Voor de frosting

  • 1/2 citroen
  • 1 mandarijn
  • 100g poedersuiker

 

Bereiding

Meng in een kom de bloem, zout, maanzaad en bakpoeder door elkaar. In een andere schaal, mix de suiker met de boter tot het luchtig is. Rasp ook wat mandarijnschil erdoorheen. Voeg dan mixend de zure room toe, de eieren en de olijfolie. Voeg aan het eind het sap van de citroen en mandarijnen toe. Meng dan de droge en natte ingrediënten samen.

Bak alles in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 45-55 minuten. Laat dan de cake eerst 10 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Laat dan nog helemaal afkoelen.

Maak dan de frosting. Let goed op. Je mengt het citroensap en mandarijnsap, maar meng eerst twee eetlepels door de poedersuiker, anders wordt het misschien te dun. Het moet een beetje een kwakje zijn. Giet met een lepel de frosting over de cake en tadam hij is klaar!

Processed with VSCO with c1 preset

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________

 

Ingredients

For the cake

  • 300g flour
  • 160g butter
  • 1 teaspoon baking powder
  • 3 eggs
  • 2 teaspoons salt
  • 6 tbsp poppy seeds
  • 330g sugar
  • 3 tangerines
  • 1/2 lemon
  • 250g sour cream
  • 100 ml olive oil

For the frosting

  • 1/2 lemon
  • 1 tangerine
  • 100g icing sugar

 

Preparation

In a bowl mix the flour, salt, poppy seeds and baking powder. In another bowl, mix the sugar with the butter until fluffy. Grate also some tangerine peel and mix through. Add the sour cream too using a mixer, and add eggs and olive oil. At the end add the juice of the lemon and tangerine. Then mix the dry and wet ingredients together.

Bake in a preheated oven at 180 degrees for 45-55 minutes. Allow the cake to cool for 10 minutes before removing it from the mold. Let cool completely then.

Then make the frosting. Beware: You mix the lemon juice and mandarin juice, but first mix  only two tablespoons of this with the icing sugar, otherwise it may be too thin. It needs a bit of a blob. Pour the frosting over the cake and tadam there’s your bundt cake!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s