Shakshuka met ballen

English below/

Processed with VSCO with c6 preset

Shakshuka!! Één van m’n allerliefste lievelingsdingen ooit! Officieel is het ontbijt, maar het kan een typisch gevalletje zijn van breakfast for dinner, breakfast for lunch, breakfast for midnight snack of breakfast for brakvoer. Als je brak bent is dit een geschenk van god en het licht aan het eind van de tunnel. Alles wat je kater nodig heeft zit erin: tomatensaus, eieren die perfect druipen als je ze open maakt, pittigheid waardoor je de alcohol er gelijk uit zweet, en heeeel veel groenten voor de gezondheid.

Het is ontzettend makkelijk om te maken, maar vergis je niet: goede shakshuka heeft veel tijd en liefde nodig! Het moet zeker wel een half uur pruttelen, op laag vuur. En daarna nog tien minuten als je de gehaktballen erbij hebt gegooid. Shakshuka is als liefde en liefde is als shakshuka. Het heeft tijd en geduld nodig, maar dan komt er ook iets geweldigs uit.

Processed with VSCO with c6 preset
Processed with VSCO with c6 preset

Processed with VSCO with c6 preset

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 400g tomatenblokjes in blik
  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 12 gehaktballen
  • 4 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels zout
  • 2 tablespoons of soy sauce
  • 50g feta
  • Handje platte peterselie
  • 4 mejoul dadels (optioneel)
  • Pitabroodjes

 

Bereiding

Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in blokjes en de aubergine in plakjes. Gooi alles in een hete pan met olie. Bak het even goed aan en voeg dan de tomatenblokjes toe samen met het chilipoeder, zout en de komijn en sojasaus. Doe dan een deksel op de pan en laat het voor minstens een half uur pruttelen.

Roer het dan even om. hak de steeltjes van de peterselie fijn en meng het erdoor. Doe ook de gehaktballetjes erbij. Doe dan weer de deksel erop en laat het nog tien minuten staan. Maak dan vier kuiltjes en leg daar voorzichtig de eieren in, uit de schaal. Doe de deksel weer op de pan en laat het nog vijf minuten staan, tot het eiwit gestold is. Bestrooi het geheel met feta en de peterselie. Wat dadels erbij maken het echt heaven. Serveren in een pitabroodje.

Processed with VSCO with c6 preset

 

 

 

______________________________________________________________

English

Ingredients (serves 2)

  • 400g cubed tomatoes
  • 1 eggplant
  • 2 bell peppers
  • 1 onion
  • 12 meatballs
  • 4 eggs
  • 1 piece of garlic
  • 1 tablespoon chilipowder
  • 1 teaspoon grounded cumin
  • 2 teaspoons of salt
  • 2 tablespoons of soy sauce
  • 50g feta cheese
  • handfull of parsley
  • 4 mejoul dates (optional)
  • Pita bread for serving

 

Preparation

Chop the onion and garlic, cut the bell pepper into cubes and the eggplant into slices. Throw everything in a hot pan with oil. Bake it well and then add the diced tomatoes along with the chili powder, cumin and salt and soy sauce. Then put a lid on the pan and let it simmer for at least half an hour.

Give everything a stir. chop the stalks from the parsley and mix through. Also add the meatballs. Then again put the lid on and let simmer for ten  more minutes. Then make four dimples and gently lay the eggs in, out of their shell. Replace the lid on the pan and poach for five minutes, until the egg white is solidified. Sprinkle with feta and parsley. Some dates added make it truly heaven. Serve in some pita bread

 

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s