Pompoen burrito’s met spekjes

English below/

Processed with VSCO with c6 preset

Dit is echt keihard carnivorenvoer beuken. Met gehakt én spekjes maar ook veel spinazie en die goeie oude pompoen kunnen konijnen- en krokodillenvoervreters hun lol op. Al heb ik laatst van Preston Estep, mijn nieuwe gezondheidsgoeroe, geleerd dat pompoen eigenlijk fruit is, wat mijn wereld wel een beetje op z’n kop deed staan want dat klinkt opeens een stuk goorder wel. Maar ja pompoen is life dus laten we vooral lekker met z’n allen dit recept gaan maken. Maar laat Preston het niet horen, want rood vlees is dus precies wat je volgens hem niet moet eten wil je niet op je zestigste de naam van je kinderen vergeten zijn. Morgen dan maar weer lekker aan de witte rijst.

Misschien was het trouwens nog niet helemaal duidelijk, maar dit is dus wel echt een godenmaal. Toen ik de resten mee had naar het ziekenhuis de volgende dag, werd alles verslonden door mij plots omringende mannen. Onmisbaar hierbij is wel een goeie guacamole, en laat ik daar nou net nog een lekker recept voor hebben rondslingeren!

Processed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c6 preset

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 6 grote wraps
  • 1 blikje maïs
  • 300g gehakt
  • 250g pompoen in blokjes
  • 250g spekjes
  • 250g verse spinazie
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 5 plakjes cheddar kaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 witte ui
  • 2 tl zout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1/2 el komijn
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • Zelfgemaakte guacamole

Bereiding

Snipper de ui. Verhit olie in een pan en doe daarbij de ui en de pompoen. Doe een deksel op de pan en laat alles op een laag vuur zacht worden.

Bak ondertussen in een andere pan de spekjes knapperig.

Wanneer de pompoen gaar is, gooi dan het gehakt in de pan erbij samen met de knoflook, zout, paprikapoeder, chilipoeder en komijn. Wanneer het gehakt gaar is, voeg dan de maïs en spinazie toe en laat alles slinken.

Verwarm een oven voor op 160 graden.

Doe in elke wrap een ruime eetlepel Griekse yoghurt, en verdeel het gehaktmengsel vervolgens over de wraps. Rol ze op en leg ze naast elkaar in een grote ovenschaal. Kwak wat lepels Griekse yoghurt er bovenop en distribueer de plakjes cheddarkaas er overheen, en strooi daaroverheen de geraspte kaas. Zet de ovenschaal een minuut of 10 in de oven, tot de kaas krokant is geworden. Serveer het met de zelfgemaakte guacamole.

Processed with VSCO with c6 preset

________________________________________

 

 

 

 

English

Ingredients (serves 3)

  • 6 large wraps
  • 1 can of corn
  • 300g minced meat
  • 250g pumpkin in cubes
  • 250g bacon
  • 250g fresh spinach
  • 1 cup of grated Gouda
  • 5 slices of cheddar cheese
  • 1 clove garlic
  • 1 white onion
  • 2 tsp salt
  • 1 tablespoon smoked paprika
  • 1 tablespoon chili powder
  • 1/2 tablespoon cumin
  • 250ml Greek yoghurt
  • Homemade guacamole

 

Preparation

Chop the onion. Heat oil in a pan and throw in the onion and pumpkin. Put a lid on the pan and cook over low heat until soft.

Meanwhile, fry the bacon crisp in another pan.

When the pumpkin is fork tender, then throw the minced meat in the pan together with the garlic, salt, paprika, chili powder and cumin. When the meat is cooked, add the corn and spinach and let it shrink.

Preheat an oven to 160 degrees.

Put in each wrap a large tablespoon of Greek yoghurt, and then divide the minced meat mixture over the wraps. Roll them up and put them together in a large baking dish. Put some Greek yoghurt on top and divide the slices of cheddar cheese over it, over it and sprinkle the grated cheese on top. Place the baking dish  in the oven for about 10 minutes until the cheese has become crispy. Serve with homemade guacamole.

 

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. jenniferkrijnen schreef:

    Mmm ziet er heerlijk uit!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s