Bieten en pompoenroosjes met Boursin

English below//

Processed with VSCO with f2 preset

Door Boursin en Leonie ter Veld van gewoon wat een studentje ’s avonds eet werd ik uitgekozen om mee te doen met een actie. Ik kreeg een pakketje thuisgestuurd met daarin twee pakjes Boursin en een messensetje, en de rest werd overgelaten aan mijn eigen creativiteit. Ik kook eigenlijk nooit met Boursin. Een echt studentengerecht is natuurlijk pasta met Boursin saus en dan kip of zalm en champignons en dat soort dingen maar ja dat is nou niet echt dat je denkt man man heb ik me even staan uitsloven in de keuken. Verder denk ik bij Boursin vooral aan bladerdeeg, en al helemaal in het kader van borrelhapjes, waarvan deze challenge in het teken staat onder de hashtag #vrijmiboursin. Ik besloot mijn blognaam weer eens eer aan te doen en pompoen te gebruiken om roosjes te maken. Roosjes zijn natuurlijk eigenlijk rood dus daarom ook maar bietjes he. Geen doorn voor het oog. (You see what I did there?)

Processed with VSCO with a2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 biet
  • 1/4 pompoen
  • 1 pakje boursin

Bereiding

Schil de biet en snijd hem door de helft. Snijd daarna dwars op deze snede flinterdunne plakjes, zodat je halve cirkels krijgt. Snijd ook de pompoen in flinterdunne plakjes. Als de plakjes niet flexibel genoeg zijn (ze moeten een beetje kunnen buigen), kook ze dan nog 1 minuut in een koekenpan met water.

Snijd de bladerdeegplakjes in tweeën, zodat je twee helften hebt. Nu heb je in totaal twaalf strookjes. Je hebt er zes nodig voor de bietenvariant, en zes voor die met pompoen. Rek de strookjes een beetje uit en smeer aan de bovenkant een baantje Boursin. Leg in de Boursin de bieten en pompoen op zo’n manier dat de cirkelvormige kant een beetje boven het randje uit steekt. vouw dan het strookje dubbel, zodat de plakjes en de Boursin ertussen zitten. Rol het geheel dan op, en plaats het in een muffintray. Herhaal dit voor alle twaalf roosjes.

De oven is voorverwarmd op 190 graden. Zet de muffintray in de oven en bak voor ongeveer 40 minuten.

 

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with f2 preset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English

Ingredients

  • 6 slices of puff pastry
  • 1 beetroot
  • 1/4 pumpkin
  • 1 package Boursin

 

Preparation

Peel the beetroot and cut it in half. Crosswise to the first cut make paper-thin slices, so you get half circles. Also cut the pumpkin into thin slices. If the slices are not flexible enough (they have to be able to bend a little), then cook them for 1 minute in a frying pan with water.

Cut the puff pastry in half so you have two halves. Now you have a total of twelve strips. You need six in total for the beet variant, and six for those with pumpkin. Stretch the strips slightly and grease on the top a line of Boursin. Put on top of the Boursin beets and pumpkin in a way that the circular edge protrudes slightly over the edge. Then fold the strip, so that the slices of veggies and the Boursin are in the middle. Roll the whole then, and place in a muffin tray. Repeat for all twelve roses.

The oven is preheated to 190 degrees. Put the muffin tray in the oven and bake for about 40 minutes.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s