English below//
Oké het is al bijna zomer, maar laatst was het lente en dan kan je nergens eten zonder dat je asperges voorgeschoteld krijgt. Witte asperges daar heb ik het eerlijk gezegd niet zo op, en al helemaal niet zo gekookt met zo’n goor wit sausje en dan met een ei erbij. Groene asperges daarentegen daar kan je me wel voor wakker maken eerlijk gezegd. Ook dan weer niet zo saai gekookt maar zo’n beetje net aangebakken dat ze chill zo knapperig nog zijn vind ik helemaal TOP! Deze dressing was eerlijk gezegd een experiment maar is errug goed uitgepakt dus die komt wel in m’n assortiment. Daarom maar even ook weer een blogje zodat dit succesnummer niet uit het collectief geheugen verloren gaat.
Ingrediënten
- 2 bakjes aspergetips
- 1 granaatappel
- 1/2 blok feta
- 1 avocado
- 1 pak spekjes
- 1 courgette
- 1 zakje babyspinazie
- Maïs van 1 maïskolf
- 75 gram gerookte amandelen
Voor de dressing:
- 2 takjes rozemarijn
- Sap en schil van 2 citroenen
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Snijd de courgette in halve maantjes en gril kort in een pan met veel olie op hoog vuur, zodat ze nog knapperig zijn. Bak in een andere pan de spekjes gaar. Bak ook de aspergetips even kort aan. Gril in een oven de maïskolf goudbruin en snijd daarna langs de stam de korrels er vanaf. Snijd de avocado en haal de pitjes uit de granaatappel. Meng de asperge, courgette, spekjes, maïs, avocado, babyspinazie, granaatappel en gerookte amandel in een schaal en kruimel de feta eroverheen.
Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een beker. Zorg dat je alleen de blaadjes van de rozemarijn gebruikt. Maal alles fijn met een staafmixer. Giet de dressing over de salade.
English
Ingrediënts
- 2 cups asparagus tips
- 1 pomegranate
- 1/2 block feta
- 1 avocado
- 1 pack of bacon
- 1 zucchini
- 1 bag baby spinach
- Corn of 1 cob
- 75 grams of smoked almonds
For the dressing:
- 2 sprigs rosemary
- Juice and zest of 2 lemons
- 2 teaspoons mustard
- 2 tablespoons honey
- 4 tablespoons olive oil
- salt and pepper to taste
Preparation
Cut the zucchini in half moon shapes and grill briefly in a pan with plenty of oil over high heat, so they remain crisp. In another pan fry the bacon. Fry the asparagus tips briefly as well. Grill the corn on the cob in the oven until golden and then cut along the stem to remove the grains. Cut the avocado and remove the seeds from the pomegranate. Mix the asparagus, zucchini, bacon, corn, avocado, baby spinach, pomegranate and smoked almonds in a bowl and crumble the feta on top.
Put the ingredients for the dressing together in a beaker. Make sure you use only the leaves of the rosemary. Grind everything in a blender. Pour the dressing over the salad.