Maash Pulao – Rijstsalade uit het Middenoosten

on

English below//

Processed with VSCO with f2 preset

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 180 gram gedroogde abrikoos
  • 150 gram mungbonen
  • boter
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 300 gram radijsjes
  • 250 gram pistachenootjes
  • 900 gram gehakt
  • 3 theelepels za’atar
  • schil van een citroen
  • sap van een citroen
  • zwarte peper
  • zout
  • 2 aubergines
  • 6 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een bosje verse koriander
  • zout en peper

 

Processed with VSCO with k3 preset

Bereiding

Snijd de aubergine in plakken en gril voor 30 minuten. Leg het daarna in de marinade van olie, rode wijn azijn, zout en zwarte peper.

Bereid de rijst volgens de instructies, en roer er een eetlepel boter door, en voeg peper en zout naar smaak toe.

Bereid de mungbonen volgens de instructies.

Snijd de lente-uitjes, en snijd de gedroogde abrikoos in stukjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. hak de koriander ook fijn.

Meng het gehakt met de za’atar, de citroenschil en peper, en bak het.

Rooster de pistachenootjes, en hak het in stukjes.

Snijd ook de gemarineerde aubergine in stukjes. Meng nu alle ingrediënten door elkaar, en roer ook de olijfolie en citroensap en appelciderazijn erdoorheen. Breng het op smaak met peper en zout. Hou wat koriander en pistachenootjes over ter garnering.

Processed with VSCO with a2 preset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English

Ingredients:

  • 250 grams of rice
  • 180 grams of dried apricot
  • 150g mung beans
  • 1 tablespoon of butter
  • 2 tablespoons garam masala
  • 1 bunch spring onions
  • 300g radishes
  • 250g pistachio nuts
  • 900 grams of minced beef
  • 3 teaspoons of za’atar
  • zest of one lemon
  • juice of one lemon
  • black pepper
  • salt
  • 2 eggplants
  • 6 tablespoons of apple cider vinegar
  • 2 tablespoons olive oil
  • a bunch of fresh coriander
  • salt and pepper

 

Cut the eggplant into slices and grill for 30 minutes. Put it then in the marinade of oil, red wine vinegar, salt and black pepper.
Prepare the rice according to instructions, and stir in a tablespoon of butter, and add salt and pepper to taste.
Prepare the mung beans according to instructions.
Cut the spring onions and chop the dried apricots into small pieces. Cut the radishes into thin slices. chop the cilantro.
Mix the minced meat with the za’atar, lemon zest and pepper, and bake it.
Toast the pistachios and chop it into pieces.
Also cut the marinated eggplant into pieces. Now mix all the ingredients together, and stir the olive oil and lemon juice and apple cider vinegar through it. Season to taste with salt and pepper. Keep coriander and pistachios apart for garnish.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s