Mango banaan pistachbrood met honingraat

English below//

Processed with VSCO with h3 preset

Toen ik er achterkwam dat de Albert Heijn voor de gelegenheid – als feestfavoriet voor pasen – verse honingraat verkocht, dacht ik geen twee keer na en gooide het in mijn mandje. Daarna moest ik even nadenken hoe ik deze lekkernij dan eigenlijk ging eten.

Ik had het dus nog nooit eerder gegeten, en wist eigenlijk ook niet zo goed wat je ermee kon doen. Los eten leek me gek, en om het gewoon op een normale supermarkt boterham te eten leek me zo banaal. Er moest dus een brood gebakken worden. Maar wat voor een brood? Het is lente, dus pompoen kan niet meer. Banaan is weer zo normaal. Dus één plus één was twee wat betekende dat er ook mango in het brood moest. Verder is hij ook gemaakt met Griekse yoghurt, waardoor hij wat smeuïger wordt. En ik doe heel vaak azijn in recepten omdat je dat nauwelijks proeft maar wel iets frissigs geeft.

Het brood is dus super smeuïg en luchtig entop, maar nou die hóningraat! Kleine capsuletjes gevuld met honing die twintig keer zo lekker is als wanneer je hem uit een pot eet. Eigenlijk hou ik normaal niet eens van honing. Dit is echt mega lekker. En perfect samen met de pistachenootjes.

Nou maak maar gewoon.

 

Processed with VSCO with c2 preset

 

Ingrediënten:

  • 180 gram bloem
  • 1 banaan
  • 1/2 kopje mango
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 eetlepel azijn (ik gebruikte rode wijnazijn)
  • 2 losgeslagen eieren
  • Pistachenootjes om te bestrooien
  • 70 gram bruine suiker
  • Een stuk honingraat

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de droge ingrediënten door elkaar. De bloem, het zout en de baking soda.

Meng in een andere bak de griekse yoghurt, de eieren, de azijn en de suiker door elkaar. Pureer de banaan en mango en gooi dit ook door het natte mengsel.

Meng het droge en het natte mengsel door elkaar, tot het net bij elkaar komt. Roer daarna vooral niet verder! Dan krijg je een perfect broodje.

Giet het beslag in een brood of cakevorm, en strooi de pistachenootjes eroverheen.

Plaats de vorm ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal hem daarna eruit, en laat hem afkoelen. Eerst voor ongeveer 10 minuten in de vorm, en daarna uit de vorm op een rooster.

Snijd het brood in plakken, en leg er een stuk van de honingraat op. OMNOMNOM!!

Processed with VSCO with c2 preset

 

 

 

 

 

_______________________________________________________

English

Ingredients:

  • 180 grams of flour
  • 1 banana
  • 1/2 cup mango
  • 140g Greek yoghurt
  • 1.5 tsp baking soda
  • 0.5 tsp salt
  • 1 tablespoon vinegar (I used red wine vinegar)
  • 2 beaten eggs
  • Pistachio Nuts to sprinkle
  • 70 grams brown sugar
  • a piece of honeycomb

Preparation:

Preheat the oven to 180 degrees celsius.

Mix the dry ingredients together. The flour, salt and baking soda.

Mix in another bowl greek yogurt, eggs, vinegar and sugar. Mash the banana and mango and add to the wet mixture.

Mix the dry and the wet mixture together until it just comes together. Then don’t stir any further! Then you’ll get a perfect bun.

Pour the batter into a bread or cake mold and sprinkle the pistachios over it.

Place the mold about 35 minutes in the preheated oven. Then take it out, and let it cool. First, for about 10 minutes in the mold, and then out of the mold on a wire rack.

Cut the bread into slices, and place a piece of honeycomb on it. OMNOMNOM!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s