Frambozen witte chocolademousse

English below//

Processed with VSCOcam with g2 preset

Afgelopen weken heb ik ontzettend hard genoten van mijn SUPERvakantie! Mag inderdaad louter in hoofdletters worden genoteerd. Ik heb namelijk DRIE maanden vakantie! En over precies 24 uur sta ik op Schiphol met mijn backpack, helemaal in mijn eentje, op weg naar de grote wijde wereld die Azië heet. Erg veel recepten zal ik waarschijnlijk niet kunnen delen vanuit daar, dus dit keer heel symbolisch een toetje.

Met alle verlate kerst- en nieuwjaarsdiners, vaak alsmede afscheidsdiners, heb ik dit toetje verscheidene keren gemaakt afgelopen weken. Welgeteld twee maar oké. En ik kan zeggen dat dit in zeer goede aarden is gevallen.

Chocolademousse maken is eigenlijk heel makkelijk. Als je het recept voor de witte chocolademousse met normale chocolade zou maken, is dat wat je zou krijgen. Maar ik ben zelf superfan van witte chocolade, en hoe lekker is dat samen met rood fruit. Ook graag even een schouderklopje voor mezelf dat ik de frambozenmousse helemaal zelf bedacht heb zonder recept.

Dus hierbij heel symbolisch het toetje van mijn recepten. De komende weken zullen er waarschijnlijk wel heel veel instagramfoto’s van mij verschijnen met springrolls, Pad Thai, Thaise curry en verse kokosnoten, maar ben ik niet van plan heel veel daarvan zelf te gaan maken. Maar wie weet volg ik nog eens een jungle kookcursus of iets dergelijks. In elk geval dikke DOEI en ik zie je in april!

 

Processed with VSCOcam with c3 preset

 

 

Ingrediënten (voor 10 personen)

Voor de witte chocolademousse

  • 200 gram witte chocolade
  • 50 gram suiker
  • 3 eiwitten
  • 200 ml slagroom
  • Snufje zout

Voor de frambozenmousse

  • 500 gram bevroren frambozen
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 3 eiwitten
  • 200 ml slagroom
  • Snufje zout
  • Geschaafde witte chocolade ter garnering
  • Verse frambozen ter garnering

 

Bereiding

De witte chocolademousse

Smelt de witte chocolade au bain marie boven een pan kokend water, en laat het daarna afkoelen. Doe de suiker en het zout bij de slagroom, en klop het op tot het stevig is. Klop ook de eiwitten op in een vetvrije kom, tot ook deze stevig zijn. Doe de eiwitten bij de slagroom, en schep het voorzichtig door elkaar heen, van onder naar boven, zonder te roeren. De lucht moet er zo veel mogelijk in blijven zitten. Schep hierna de witte chocolade er op dezelfde manier doorheen tot alles is vermengd tot één geheel.

De frambozenmousse

Doe de frambozen in een kookpannetje en breng het aan de kook, tot de frambozen helemaal uiteen gevallen zijn. Gooi er 50 gram suiker doorheen en laat het even koken. Gooi het frambozenprutje dan door een zeef in een andere schaal, zodat alleen het sap overblijft. Er blijft inderdaad niet veel van over. Zet het sap weer op het vuur en roer de maizena, vermengd met wat koud water, er doorheen tot het wat ingedikt is. Laat het hierna afkoelen. Klop de slagroom en de eiwitten op dezelfde manier, met de overige suiker er weer doorheen en het zout. Schep alles op dezelfde manier voorzichtig door elkaar heen tot één geheel.

Doe de twee verschillende soorten mousse in een glas door om en om een schepje van beide soorten mousse erin te scheppen en het glas af en toe te draaien. Strijk de bovenkant glad met een lepeltje. Garneer met verse frambozen en geschaafde witte chocola.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with s3 preset

 

 

 

 

Ingredients (serves 10)

For the white chocolate mousse

  • 200 grams of white chocolate
  • 50 grams of sugar
  • 3 egg whites
  • 200 ml cream
  • Pinch of salt

For the raspberry mousse

  • 500 grams of frozen raspberries
  • 100 grams of sugar
  • 2 tablespoons cornstarch
  • 3 egg whites
  • 200 ml cream
  • Pinch of salt
  • Fresh raspberries for garnish
  • Shaved white chocolate for garnish

 

Preparation

The white chocolate mousse

Melt the white chocolate in a double boiler set over a pan of boiling water, and let it cool. Put the sugar and the salt in the cream, and whisk it until it is firm. Also Beat the egg whites in a grease-free bowl until they too are solid. Place the egg whites with the cream, and stir gently through each other, from bottom to top, without stirring. There should stay as much air as possible in the mousse. Spoon the white chocolate trough it in the same way until everything is blended.

The raspberry mousse

Put the raspberries in a pan and bring to a boil, until the raspberries are fallen apart. Throw in 50 grams of sugar and let it boil. Push the raspberries through a sieve into another bowl, leaving only the juice. Put the juice back on the heat and stir in the cornflour mixed with some cold water through it until it has thickened. Let it cool down. Whip the cream and the egg whites in the same way as you did with the white chocolate mousse, with the remaining sugar and salt through it again. Spoon in the same way carefully to blend it into one.

Add the two different types of mousse in a glass by alternately scooping the different kinds into the glass, and rotating the glass every now and then. Smooth the top with a spoon. Garnish with fresh raspberries and grated white chocolate.

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s