Limoen-gemberthee

English below//

Processed with VSCOcam with k2 preset

Gelukkig nieuwjaar!

Ik ben aan het aftellen! Nog maar anderhalve week, en dan zit ik lekker in Zuid-Oost Azië, ergens op een parelwit strand mijn kokosnoot leeg te drinken, terwijl het hier in Nederland eindelijk dan toch een beetje winter wordt.

Voor degenen die wel gewoon de Nederlandse winterkou moeten zien te doorstaan, een receptje om daarbij te helpen. Hete gemberthee doet wonderen, en je wordt helemaal opgewarmd van binnen.

Normaal maak ik dit altijd met citroen en dat is ook heel lekker. Met limoen geef je het net even een exotischer, Aziatisch tintje. Kan je even aan mij denken 🙂

Processed with VSCOcam with g2 preset

Ingrediënten:

  • 1/2 limoen
  • 1 eetlepel geraspte/fijngemalen gember, vers!
  • 1 eetlepel honing
  • Kokend water

Rasp de schil van de limoen boven een theeglas. Rasp de gember boven het glas. Alles wat op de rasp blijft liggen kan je ook in je glas gooien. Knijp de halve citroen er ook in uit. Voeg de eetlepel honing toe. Gooi het kokende water erbij, en laat het een paar minuten trekken. Drink smakelijk!

Processed with VSCOcam with k3 preset

English

Ingredients:

  • 1/2 lime
  • 1 tablespoon grated / finely ground ginger, fresh!
  • 1 tablespoon honey
  • Boiling water

Grate the peel of the lime above a glass. Grate the ginger above the glass. All that remains on the grater, you can also throw in your glass. Squeeze the half lemon also above the glass. Add the tablespoon of honey. Throw the boiling water in and let it steep for a few minutes. Drink tasty!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s