Marokkaans geroosterde wortel citroensalade

Marokkaanse wortel citroensalade 

English below

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afgelopen zaterdag was een historisch brakke dag uit mijn leven. Het enige wat ik kon was op de bank zitten en vooral níet bewegen, geen eten ruiken en niet aan eten denken. Ook had ik die hele week veel te ongezond geleefd en nauwelijks groenten gegeten. Zondag was daarom weer de dag dat ik gezond zou gaan eten, zou gaan sporten, en geen ongezonde dingen meer zou eten. Punt 1 en 2 zijn gelukt. Punt 3 niet helemaal omdat ik deze witte chocolademelk met kruiden maakte maar ach daar zal ik weer geen jaar minder om leven. Met deze salade maakte in elk geval een stap in de goede richting.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is nou typisch zo’n recept in de categorie “jammer dat je geuren niet kan fotograferen”. Want als je hierbij de oven opentrekt man man man man. Dus moet je me maar op mijn woord geloven als ik zeg dat je dit gerecht echt wil maken. Die citroenen die je meegrilt met de wortels en die knoflook, en die kruiden… Ga maar gewoon maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ingrediënten:

  • Een stuk of 15 wortels (Ik gebruikte regenboogwortels omdat ze er zo fabulous uitzien en deze zijn te koop bij Albert Heijn. Met ‘gewone’ oranje wortelen kom je er ook maar dan is je eten helaas niet fabulous.)
  • 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje babyboerenkool
  • 2 à 3 verse dadels
  • 1 klein beetje feta
  • Geroosterde amandelschaafsel voor garnering

 

Snijd de wortels door in de lengte. Het ligt een beetje aan de soort wortels die je gebruikt hoe vaak, maar het is niet erg als ze één of twee centimeter dik zijn. Snijd hierna de halve citroen in partjes. Leg deze samen in een ovenschaal. Pers de knoflook uit boven de schaal, en voeg de kaneel en paprikapoeder toe. Voeg ook de olijfolie toe, en meng alles goed door elkaar.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat het ongeveer een half uur staan, totdat de wortels goed geroosterd zijn.

Snijd ondertussen de dadels in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de feta. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpannetje. Vergeet deze niet van het vuur te halen (!!!!) (vandaar dat ze niet op de foto staan).

Haal de wortels uit de oven en snuif die goddelijke geur op. Haal de citroenschillen ertussenuit. Meng het wortelmengsel dan in een schaal met de rest van de ingrediënten. Eet smakelijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënts

  • About 15 carrots (I used rainbow carrots because they look fabulous and these can be purchased at the supermarket. With ‘normal’ orange carrots you’ll also get there but then you will unfortunately not eat fabulous.)
  • 1/2 lemon
  • 1 clove garlic
  • 1 teaspoon smoked paprika
  • 1 teaspoon cinnamon
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 bag baby kale
  • 2 or 3 fresh dates
  • A little bit of feta
  • Roasted shaved almonds for garnish.

Cut the carrots in the length. It depends on the kind of roots that you use how often you cut them, but it’s okay if they one or two centimeters thick. Cut the half a lemon into wedges. Put them together with the carrots in a baking dish. Squeeze the garlic above the bowl, and add the cinnamon and smoked paprika. Also, add the olive oil, and mix it all together.

Place the dish in a preheated oven at 180 degrees celsius. Let it stand for about half an hour, until the roots are well toasted.

Meanwhile, cut the dates into small pieces. Do the same with the feta. Toast the almonds in a frying pan. Don’t forget to remove from the heat (!!!!) (which is why they are not in the picture).

Take the roots from the oven and snuff that divine scent. Remove the zests of the lemon from the bowl. Then mix the carrots in a bowl togethe with the rest of the ingredients. Bon appetit!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s