Pepernootpepita’s

Meer doen met je pompoen.

 

1

Wie wil dat nou niet? Goed nieuws, nog meer pompoen voor de prijs van één! Je kan de pitjes namelijk ook eten. Ik dacht het grootste deel van mijn leven dat de groene pompoenpitten die je wel eens op je brood ziet, uit andere soorten pompoenen kwam. Het bleek echter dat er nog een schil omheen zit wanneer je ze uit de pompoen haalt hahaaa. Maar geen nood, je hoeft niet al je pompoenpitten te gaan pellen. Je kan de schil namelijk ook gewoon eten! Heel vezelrijk en voedzaam, en dus een gezonde snack.

image1

Ingrediënten:

  • De pompoenpitten uit één pompoen
  • Twee theelepels zout
  • Een eetlepel olijfolie
  • Een theelepel koek en speculaaskruiden.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

image2

Maak de pitten schoon in een vergiet. Zet een pan met water op en wacht tot het kookt. Gooi dan de pitten erin samen met het zout. Laat het twaalf minuten koken.

image3

 

Giet hierna de pitten af. Spreid ze uit over een bakplaat, en meng het met de olijfolie en kruiden.

image4

Hierna is het tijd om ze te roosteren in de oven. Dit duurt om en nabij tien minuten, maar let op. Op een gegeven moment gaan ze “poppen”, net als popcorn. Haal ze er dan onmiddellijk uit, anders is het onmogelijk om dat later nog te doen zonder een pompoenpit in je oog te krijgen.

KLAAR

2

 

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s