Pompoenfrittata met rivierkreeftjes

Elke keer als het einde van de maand nadert vraag ik me af waar mijn geld toch is gebleven. Mijn garderobe heeft zich niet uitgebreid, en ik ben ook niet opeens omringd met hippe gadgets. Het verdrietige antwoord is dat ik het grootste deel van mijn geld opeet. Koken is steeds toch weer een duurdere hobby dan mijn portemonnee kan hèndelen.

Pompoenfrittata met rivierkreeftjes

Daarom ben ik groot fan van restjesdag, waarop ik alles wat nog niet beschimmeld is uit mijn koelkast haal, en probeer om te toveren in iets wat nog enigszins logisch is om te eten.

Het doet me altijd denken aan die opdracht bij Masterchef, waarbij je wat random ingrediënten krijgt, en daar dan iets lekkers van moet maken. Soms zijn de ingrediënten een perfecte match, en soms heb je ze nog nooit samen op één menukaart gezien. Het leuke is dat je soms combinaties maakt waarvan je denkt NOU dat niemand hier ooit eerder op gekomen is! Vaak vergeet ik deze recepten al gelijk weer. Nu niet, want nu heb ik een foodblog:D.

De pompoen die ik nog vond was nog van de Pompoen Karamelkoekjes, die ik twee weken geleden maakte. Van de Wortelrisotto met Munt-Fetapesto had ik nog een heel bosje munt, en een blok witte kaas. Verder vond ik nog heel toevallig een half bakje rivierkreeftjes en twee eieren in de koelkast van Victor. Die kon ik maar beter meenemen, want daar ligt het toch maar te verpieteren. Verder had ik nog wat zongedroogde tomaatjes, en heb ik altijd Griekse yoghurt in huis.

Pompoenfrittata met rivierkreeftjes

Ingrediënten

  • 1/4 pompoen, gedeeld door 2
  • 1/4 blok feta, gedeeld door 2
  • 2 eieren
  • Een goede kwak (Griekse) yoghurt
  • 2 muntblaadjes + extra ter garnering
  • 1/2 bakje rivierkreeftjes
  • Olijfolie

Snijd het stuk pompoen in tweeën. De ene helft moet in hele kleine blokjes, en de andere helft mag in wat grovere blokken. Gril de kleine blokjes in de oven met wat olijfolie op zo’n 200 graden tot ze gaar zijn. De grover blokken doe je met wat heet water in een pan, en kook je tot ze zacht zijn. Als deze  zacht genoeg zijn, gooi dan het water af. Doe ze in een maatbeker, en pureer ze met de staafmixer. Laat ze goed afkoelen.

Pompoenfrittata met rivierkreeftjes

Doe ondertussen in een andere maatbeker de yoghurt, de munt, en een helft van de feta bij elkaar. Doe er een klein scheutje olijfolie bij. Pureer ook dit met de staafmixer, zodat er een gladde saus ontstaat.

Verkruimel de andere helft van de feta. Meng het door de pompoenpuree, samen met de twee eieren en een snufje zout en peper.

Pompoenfrittata met rivierkreeftjes

Verhit olie in een kleine koekenpan. Zet het vuur op de allerlaagste stand! Doe het pomoenmengsel in de pan. Wacht tot de onderkant goudbruin is. Dit kost wat tijd, maar heb geduld, want als je het vuur hoger zet is de onderkant al te snel bruin maar kan je hem nog niet omdraaien omdat de frittata nog niet stevig genoeg is. Maar als je het dus goed doet, kan je hem omdraaien zonder dat hij kapot gaat. Bak nu nog de andere kant een minuutje.Pompoenfrittata met rivierkreeftjes

De frittata is klaar. Doe wat van de saus erbovenop, en beleg hem met de rivierkreeftjes en de geroosterde pompoen. Ik heb hem stiekem ook nog met wat radijsrauwkost gegeten, maar dat zou natuurlijk de foto verpesten.

Pompoenfrittata met rivierkreeftjes

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s