Kipkebab met pompoensalsa

Mijn eerste recept ever, met jawel: pompoen.
Als je echt nog een goede levenstip wil: hoe vroeger je overdag naar de Albert Heijn gaat, hoe meer versproducten er met 35% korting zijn. Op deze manier kan ik altijd lekkere producten kopen zonder gelijk de rest van de week niet meer te kunnen eten. Hetzelfde geldt voor een uur vóór sluitingstijd, als ze alvast voor de volgende dag gaan stickeren.

Op deze slinkse wijze kwam ik in aanraking met de kip kebabreepjes van de Albert Heijn. Dit zijn reepjes die al gekruid zijn, maar dan wel met echte lekkere kruiden. Voor dit recept heb ik deze kant en klare reepjes gebruikt, maar je kan het ook zelf doen.

Kipkebab pompoensalsa

Kip kebabreepjes:

  • Kip gesneden in reepjes
  • Zonnebloemolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Een handje verse peterselie.
  • Snufje zout

Of zoals gezegd, koop de kant en klare van de Albert Heijn.

Dan nu het echte recept.

Kip kebab met pompoensalsa:
Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 1/2 zoete pompoen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 granaatappel
  • 1 bosje verse koriander
  • 1/2 bakje Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 limoen
  • 4 pitabroodjes

Snijd de pompoen in kleine blokjes, en grill ze met wat olie en zout voor ongeveer 30 minuten, of tot ze gaar zijn.

Snipper de rode ui. Doe de helft in een bakje samen met de granaatappelpitjes.
Snijd van het bosje koriander de bovenste helft af, en versnipper. Doe ze ook bij de rode ui en de granaatappelpitjes. Doe de pompoen hier ook nog bij, en de pompoensalsa is klaar.

Klop voor de saus de Griekse yoghurt los. Rasp de schil van de limoen erdoorheen. Roer ook de honing erdoor. Snij een klein stukje van de knoflookteen af en maak deze zo klein mogelijk. Gooi dan ook dit erdoorheen. Knijp ook een beetje van het limoensap erin. Versnipper de onderste helft van het bosje koriander, dus meer de steeltjes. Gooi dit er ook bij en roer alles goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper.

Doe ondertussen de pitabroodjes in de oven, en bereid volgens de instructies.

Verhit wat olie in een pan. Bak hierin de rest van de knoflook, vermalen, samen met de rest van de rode ui. Doe hierna de kipreepjes erbij, en bak tot het gaar is. Haal het van het vuur, en gooi de pompoensalsa erbij. Knijp de rest van de limoen erover uit.

Eet het broodje gevuld met de saus en de kebab.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s